Yoga

Yoga forbinder dig med din bevidsthed og arbejder med at forene tanke, hjerte og handling.

For mig er yoga en bevidsthedsudvidende, personlig og spirituel praksis, som foregår hele tiden og ikke kun på yogamåtten. Yoga er en tilgang til livet og et redskab til at skabe ro og balance i det indre også selvom kaos raser i det ydre.

 

Yoga mange fordele:

- aktiverer det parasympatiske nervesystem og fremmer derved hvile, ro og fordøjelse

- fremmer en god nattesøvn

- styrker immunforsvaret

- udrenser affaldsstoffer

- fremmer selvregulering

- fremmer sundhed generelt 

- styrke og udholdenhed

- fjerner blokeringer / afbalancerer kroppens chakra

- skaber rum til at være i nuet

- fremmer selvomsorg og selvkærlighed

Yoga tager opmærksomheden væk fra det mentale og ned i kroppen og giver dig mulighed for at møde dig selv med omsorg og opmærksomhed og være med det der er.

Yoga træner dig til at kunne skifte mindset og bevare kontrollen over din egen energi - hvor du vælger at have dit fokus.

Du kan ikke styre hvad der sker omkring dig, men du kan lære at skabe ro og rum til at være med det der er og agerer udfra din egen oplevelse.

 

MEDITATIV YOGA

Meditativ yoga er blid hatha yoga med elementer af restorativ yoga.
I meditativ yoga er der fokus på kroppens chakra og gennem blide stræk, åndedrætsøvelser og mudras arbejdes der med at skabe flow og balance i disse chakra.
Der er varierende fokuspunkter fra gang til gang.

Du behøver ikke at have erfaring med yoga eller chakrasystemet - alle kan være med.

Meditativ yoga skaber rum og nærvær og giver dig mulighed for, at forbinde og fordybe dig i din krop og i dit indre, igennem fokus og forening af åndedrættet i stillingerne.

De fysiske øvelser åbner op for kommunikation til din krop og til dit hjerte, og du får mulighed for at udforske dig selv på flere planer.

I meditativ yoga er der god tid til dyb afspænding. Nogen gange vil der være elementer af IRest yoga nidra, visualisering, selvhealing med eller uden krystaller og meditation.

Yoga nidra IRest er en metode hvor "Jeg'et" får lov at hvile og opmærksomheden er i kroppen og i den bevidsthed der rummer "Jeg'et".
Yoga nidra IRest skaber ro til at opleve og være i din udvidede bevidstheds rummelighed

RESTORATIV YOGA

Restorativ yoga er en meget hensynstagen yoga form hvor kroppen bliver anbragt komfortabelt i stillingerne, med tæpper, yogapuder, øjenpuder og andet for at støtte kroppen til et behageligt leje, så kroppen får ro og mulighed for at arbejde i sit eget tempo.

Det betyder også at hver stilling holdes i 10 - 20 min så krop, sind og sjæl har rum til at arbejde i processen.

Restorativ yoga virker beroligende, dæmper stress og uro, samt gør kroppen mere smidig, og gavner alle kroppens indre processer.
Muskler afspændes, blodtryk og hjerterytme sænkes, produktionen af stresshormoner falder, stofskifte og fordøjelse påvirkes positivt.

Kroppen renser ud, søvnproblemer bedres, smertetilstande lindres, eller bliver lettere at håndtere.

Ved en tilstand af dyb udmattelse kan man opleve et løft, tankemylder dæmpes og angsttilstande kan påvirkes i positiv retning, det samme ved depression.

Restorativ yoga skaber rammerne for at være i stilhed. Dét at blive helt stille indeni, gør at man mærker sig selv på et dybt, dybt plan. Gamle mønstre bliver synlige, godt gemte følelser mærkbare. Det er her krop, sind og sjæl kan få lov at restituere og heale sig selv med kærlig venlighed og medfølelse.

Rent fysisk kan man komme i kontakt med spændings mønstre som man end ikke anede fandtes. Lag på lag slippes, åndedrættet hjælper til - og i den proces kan gamle smerter blusse op.
Normalt stramme steder i kroppen kan ret hurtigt bliver mere bløde og smidige. Bindevævet giver slip og bliver mere elastisk, og det kan fx betyde at gammelt arvæv pludselig kan begynde at give sig.

 

For aktuelle arrangementer og forløb, se "Aktiviteter og tilmelding" eller følg min facebook side:

www.facebook.com/brookerhealing

Se under "Begivenheder".

Jeg tager gerne ud og laver hold eller events indenfor yoga ved efterspørgsel.

Meditation%20er%20at%20v%C3%A6re.%0AAt%2
rest.yoga.jpg